Over

"Toen ik inmiddels bijna 13 jaar geleden begon bij een chemie bedrijf had ik nog geen idee wat ik wilde doen. Op veler verzoek van onze klanten daar kreeg ik de opdracht van de eigenaar om een ISO 13485 certificering te behalen. Dat bleek een geweldige ervaring want ik heb al heel vroeg alle aspecten van het creëren en implementeren van een kwaliteitsmanagement systeem mogen leren. Daar heb ik klasse 1 en 2a medisch hulpmiddelen helpen ontwikkelen en registreren. Later is dat systeem ge-upgrade naar GMP en heb ik de registraties van een tweetal geneesmiddelen bij het CBG mogen begeleiden.

Mijn passie voor QA (kwaliteitsmanagement) en RA (regulatory affairs) was toen zo groot dat ik besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan bij een start-up voor software als medisch hulpmiddel in Zwitserland. Daar heb ik de ISO 13485 certificering uitgebreid van een lokaal papieren kwaliteitsmanagementsysteem naar een volledig digitaal en globaal kwaliteitsmanagementsysteem. Ook hebben we het systeem uitgebreid om een productielaboratorium toe te voegen aan de ISO 13485 certificering. Na een team van QA en RA specialisten te hebben opgebouwd, onderdeel geweest te zijn van het management team en een aantal in vitro diagnostica wereldwijd op de markt gebracht te hebben kreeg ik toch weer heimwee naar Nederland. In 2020 heb ik daarom het besluit genomen om terug te komen.

In de afgelopen 13 jaar heb ik veel contact gehad met allerlei spelers op de markt van medische hulpmiddelen en gezien waar het vaak mis gaat. Ik geloof er stellig in dat een goed kwaliteitsmanagement systeem en een goede voorbereiding op het gebied van wetgeving het verschil kan maken. Door mijn brede en unieke ervaring ben ik in staat om problemen aan te pakken vanuit een strategisch, commercieel en juridisch oogpunt. De veiligheid van een patient en eindgebruiker staat bij mij altijd voorop."